søndag, marts 26, 2006

Lis Faurholt om Carsten Jessens artikel: Blogs som samtaler

Lis Faurholt, som er IT projektleder ved CVU Sønderjylland, har inviteret Carsten Jessen, DPU som gæsteblogger hos sine studerende - enmet er Leg. Hun beskriver forløbet som følger:
Samtalerne vil løbe på kryds og tværs imellem bloggene og altså ikke være "trådede diskussioner" som i Blackboards elektroniske konference, Discussion Board.
Det kan umiddelbart lyde kaotisk, men dels er Carsten rigtig god til at binde bidragene sammen (som I kan se i bloggen fra sidste semester), dels tror jeg, en sådan blog-samtale ligner en samtale i det virkelige liv langt mere end vore samtaler i det superstrukturerede Discussion Board.

Discussion Board minder mig om et møde med en dagsorden (subject linien) og med deltagere, der rækker fingeren op, når de vil tale (tilføjer en ny tråd). Discussion Board er god til spørgsål og svar og en enkelt hyggebemærkning.

Bloggene med deres kommentarfelter ligner mere en Café-snak - mange snakker i munden på hinanden, man hører, hvad den ene siger med det ene øre og lidt, hvad en anden siger med det andet - man tænker sit... og kaster en bemærkning ind nu og da. På afstand lyder det som en kakofoni, men deltager man, giver det mening.Jeg vil med stor interesse forsøge at følge sporene for at undersøge hvad der kan komme ud af det. Carsten Jessens artikel, som Lis henviser til, er absolut læseværdig, også i den sammenhæng som vores lille forsøg handler om.

Du er hvad du tagger: Blogs som samtaler