fredag, marts 24, 2006

Simplicity rules! Blog eller wiki - vælg efter indhold!

En blog kan være meget enkel - eller utrolig kompleks. Hold det enkelt til at begynde med, så kan vi lægge mere indviklede detaljer på senere. Bloggen er grundlæggende struktureret som en dagbog, det vil sige at de sidste poster kommer til at stå øverst. Alternativet kunne være en wiki, som også er et forholdsvis enkelt dokumentformat - men med bedre mulighed for at skabe en hyperstruktur udfra en klassisk disposition. For både blog og wiki gælder det, at der er mange veje til at samarbejde omkring proces og produkt, og at de inviterer til kommentarer og dialog mellem forfatter og læser.

Vi vil på dette lille lynkursus arbejde med begge disse formater og derefter tage stilling til, hvilken struktur egner sig bedst til de projekter som I har forberedt.

Det er også muligt at arbejde med en kombination af begge dele.

2 Comments:

At 5:25 AM, marts 26, 2006, Blogger William Vonsild said...

I antologien "Medier og it - læringspotentialer", DPU, 2005, har Lars Birch Andreasen bidraget med en artikel om de særlige kvaliteter og (problemer) ved brug af weblogs i undervisningssammenhænge. "Weblogs som diskussionsmiljø" hedder den.

Artiklen kan anbefales for dem, som ønsker at få mere at vide om weblogs som særlig kommunikationsform.

 
At 7:27 PM, marts 28, 2006, Blogger SusNyrop said...

Hej Will,

det ville være fint at få Lars Birchs artikel med i vores samling af relevant litteratur!

Sus

 

Send en kommentar

<< Home