fredag, juni 16, 2006

Ask a Ninja - what's Podcasting?

A lively and very animated explanation.

I Venezuela hepper man på BrasilienFolk flokkes ved storskærme den 13. juni for at se kampen mellem Kroatien og Brasilien ved VM i fodbold. Serien er lavet i det lille gratis album Bubbleshare som giver mulighed for at lægge tegneseriebobler ind som kommentar. Det er også muligt at indtale sine kommentarer. Og så kan man kopiere koden til siden og indsæt den i en post på sin egen blog, så den afspilles direkte.
Jeg fik dette morsomme lysbilledshow fra min internetkollega og mentee Doris Molero, som underviser i engelsk på et universitet i Venezuela, hvor jeg ofte har været inviteret med på en chat som virtuel gæstelærer. Kudos til Doris som altid afslutter sine breve med Keep on Shining! Just another Webhead!

torsdag, juni 15, 2006

Den talende gæstebog - Vaestro

Indtal din hilsen her!
Indtal din hilsen her på Vaestro voice board!

YouTube video - lige ind på bloggen!Eddie sover på altanen

Jeg fik denne lille fine video af hvalpen Eddie, der sover på altanen af hans mor Karin Høgh, podcastmasteren, som gerne ville se hvordan man blogger en YouTube. Keine Hexerei! Fra din YouTube konto kan alle videoer som er Creative Common faktisk komme op her direkte i bloggen! Der er nogen knappe under selve video rammen - og en af dem hedder Blog This! Så sætter du lige din Blogger ID og password ind i et skema -og viola, så er der klar til at knipse på Blog This! knappen når du finder en video eller selv lægger en ny sag op, som lige skal deles på bloggen. Lyder det indviklet? Jeg syntes da det var pærelet :-)

onsdag, juni 14, 2006

Creative Commons - Lawrence Lessig besøger Danmark

Creative commons betyder at hvis kunsterne selv ønsker det, kan visse ophavsrettigheder gøres tilgængelige for den almindelige bruger i skolen, på biblioteket elleri andre kreative amatørsammenhænge. Starten af dette videoklip er en politisk kunsterisk video-collage hvor en kendt Lionel Ritchie-duet er synkroniseret med ansigtsbilleder af Bush og Blair, så det ser ud som om de synger sammen.

Creative Commons giver kunstnerne ret til at vælge at tillade andre at bruge deres værker, så de kan anvendes i ikke kommerciel sammenhæng.

For de fleste danske kunstnere vil det betyde, at deres materiale kan anvendes af andre. Et problem for danske musikere er dog stadig, at som medlemmer af Musikerforbundet er de stadig bundet af ophavsrettigheder.

Danmark er land nummer 44 som tilslutter sig Creative Commons.