tirsdag, marts 28, 2006

Arbejdet med blog og wiki

Første gang har vi arbejdet med både blog og wikispace for at se forskellen på at arbejde med en struktur, som følger det tidspunkt hvor man skriver sin post, og så den mere organiserede hyperstruktur man kan opnå i wikispaces ved at lave flere sider og liste dem i en oversigt i den rækkefølge, som man selv finder passer til indhold og fremlæggelse.

Grunden til at have bloggen med er, at det bedre kan lade sig gøre at vise lyd og videoklip i bloggen. Dog skal man lige en tur omkring en eller flere online værter som tilbyder værktøj til at indspille eller overspille lyd og uploade videofiler. Det skal vi arbejde med i anden kursusgang. Jeg skriver en kort forklaring i wikispace, men det er bedst selv at prøve sig frem og skynde sig at notere, hvad DU gør - meget gerne i din blog, der så kan fungere som dokumentation for at du rent faktisk har fundet ud af at gøre noget teknisk. Det betyder samtidig, at du får lettere ved at skulle forklare for andre, hvad det går ud på.

søndag, marts 26, 2006

Lis Faurholt om Carsten Jessens artikel: Blogs som samtaler

Lis Faurholt, som er IT projektleder ved CVU Sønderjylland, har inviteret Carsten Jessen, DPU som gæsteblogger hos sine studerende - enmet er Leg. Hun beskriver forløbet som følger:
Samtalerne vil løbe på kryds og tværs imellem bloggene og altså ikke være "trådede diskussioner" som i Blackboards elektroniske konference, Discussion Board.
Det kan umiddelbart lyde kaotisk, men dels er Carsten rigtig god til at binde bidragene sammen (som I kan se i bloggen fra sidste semester), dels tror jeg, en sådan blog-samtale ligner en samtale i det virkelige liv langt mere end vore samtaler i det superstrukturerede Discussion Board.

Discussion Board minder mig om et møde med en dagsorden (subject linien) og med deltagere, der rækker fingeren op, når de vil tale (tilføjer en ny tråd). Discussion Board er god til spørgsål og svar og en enkelt hyggebemærkning.

Bloggene med deres kommentarfelter ligner mere en Café-snak - mange snakker i munden på hinanden, man hører, hvad den ene siger med det ene øre og lidt, hvad en anden siger med det andet - man tænker sit... og kaster en bemærkning ind nu og da. På afstand lyder det som en kakofoni, men deltager man, giver det mening.Jeg vil med stor interesse forsøge at følge sporene for at undersøge hvad der kan komme ud af det. Carsten Jessens artikel, som Lis henviser til, er absolut læseværdig, også i den sammenhæng som vores lille forsøg handler om.

Du er hvad du tagger: Blogs som samtaler